Home » Париж » ПРЕДКОЛЕДЕН ПАРИЖ от Варна

ПРЕДКОЛЕДЕН ПАРИЖ от Варна

Цени Допълнителни екскурзии Описание на хотелите Програма Резервирай (тур. агенции)

ПРЕДКОЛЕДЕН ПАРИЖ от Варна

ДАТА: 29.11.201802.12.2018 г.

Париж – градът на светлините, градът на кулинарното изкуство, градът на архитектурните постижения, градът на любовта, градът на дългите разходки и приказни мечти …

Париж има милион места, които да предизвикат интереса ни и да попречат на скуката да се загнезди в изкарването ни в този прекрасен град.

4 дни / 3 нощувки

Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая на база нощувка със закуска, с включени летищни такси, за резервации до 30.10.2018 г.

Дата

Хотел

Човек в двойна стая

Tрети възрастен

Единична стая

Дете 2-11.99 г. в стая с 2 възрастни

29.11 – 02.12

Campanile Bagnolet Paris Est 3*

920

890

1210

820

29.11 – 02.12

Ibis La Defence Centre 3*

960

-

1230

840

29.11 – 02.12

Louis Blanc 3* Superior

980

-

1260

930

29.11 – 02.12

Adagio La Defence Courbrevoie 4*

1020

960

1280

980

Цената е на човек в ЛЕВА и включва:

 • Самолетен билет Варна – Париж/Бове – Варна с директен чартърен полет на BAC;
 • Летищни такси;

 • Регистриран багаж 20 кг и 5 кг ръчен багаж;

 • 3 нощувки на база закускa в избраният хотел;
 • Трансфер летище – хотел – летище;

 • Обзорна обиколка на Париж с местен лицензиран екскурзовод на български език;
 • Трансфер летище – хотел – летище;
 • Медицинска застраховка “Асистънс“ с покритие 10 000 евро в ДЗИ;

 • Представител от България по време на пътуването.

Цената не включва:

 • Полудневна екскурзия Монмартър и Катедралата Сакре Кьор – 45 лв. за възрастен / 23 лв. за дете;
 • Пешеходна екскурзия Триумфалната арка, Шанз Елизе и площадите Конкорд и Вандом– 48 лв. за възрастен / 24 лв. за дете;
 • Полудневна екскурзия посещение на двореца Лувър – 90 лв. за възрастен / 45 лв. за дете (в цената е включен вход за музея);
 • Полудневна екскурзия на Латинския квартал и катедралата „Парижката св. Богородица“ – 85 лв. за възрастен / 45 лв. за дете ( в цената е включена разходка с корабче по река Сена);
 • Посещение на двореца Версай150 лв. ( с включен транспорт и входна такса за двореца.) Посещение на градините е срещу доплащане от 12 евро на турист;
 • В общата цена на туристическия пакет не са включени такси, плащания и други допълнителни разходи, които не могат да се изчислят в разумна степен преди сключването на договора и може да се наложи да бъдат заплатени от пътуващия като напр. туристически такси, градски такси, такси за кацане или такси за отвеждане към или за слизане от борда на пристанища и летища, цената на входните билети за туристическите обекти, музеи, корабчета, фериботи, използването на обществен превоз за някои градове, консумираните напитки в автобусите или самолетите и др.

Полетно разписание: Превозвач: Bulgarian Air Charter

Варна – Бове / Париж : 08:00 – 10:40 ч.

Бове / Париж – Варна: 15:00– 19:40 ч.

Трансфер летище – хотел – летище:

Продължителност – около 1 час и 30 минути в посока с 3*/4* автобус.

Резервации:

Първоначална вноска: 350 лв. при подписване на договор.

Краен срок за пълно плащане: 31 дни преди датата на пътуване.

Условия за прекратяване на договор:

ПЪТУВАЩИЯ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристическия пакет.

Когато ПЪТУВАЩИЯ прекрати договора по горната точка, той е длъжен да заплати на ТУРОПЕРАТОРА такса за прекратяване на договора.

ПЪТУВАЩИЯ има право да прекрати договора за туристически пакет преди започването на изпълнението на туристиеския пакет, без да заплаща никаква такса за прекратяване в случай на неопределими и извънредни обстоятелства, настъпили или случващи се в мястото на дестинацията или в непосредствена близост до него, които засягат значително изпълнението на туристическия пакет или превоза на пътници до дестинацията.

Припрекратяване на договора за туристически пакет съгласно предходната точка, ПЪТУВАЩИЯ има право на пълно възстановяване на всички направени плащания за туристическия пакет, но няма право на допълнително обезщетение.

ПЪТУВАЩИЯ може да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати стандартните разходи за прекратяване на договора.

ПЪТУВАЩИЯ дължи такса в размер на първоначалната вноска, ако прекрати договора до 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет.

ПЪТУВАЩИЯ дължи такса в размер на пълната стойност по договора, ако прекрати договора в периода между 30 дни преди започване изпълнението на туристическия пакет и датата на започване изпълнението на туристическия пакет включително.

ВАЖНО:

 • Минимален брой за провеждане на пътуването 120 човека.
 • Туроператорът си запазва правото да прави промени в програмата.
 • Минимален брой туристи за провеждане на допълнителните екскурзии – 20.
 • Препоръчва се предварителна резервация от България за допълнителните екскурзии по програмата.
 • Възможна е промяна на полетното разписание, като клиентите ще бъдат уведомени своевременно.
 • Няма специални медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.

 • Пътуването не е подходящо за лица с ограничена подвижност.

 • Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

 • Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма. ТО АБАКС предлага Застраховка Отмяна на пътуване при ЗАД Алианц – България, бул. Княз Дондуков №59, 1504 гр. София, представителство 307 София ООД – Общи условия .
 • Туроператор АБАКС е със сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ чрез застрахователен договор 13061710000224 при ЗД ЛЕВ ИНС АД със седалище гр. София, улица Цар Борис III, 136 В. Застрахователният договор е със срок от 08.09.2017 г. до 07.09.2018 г. Договора е с лимит на отговорност 1 400 000 (един милион и четиристотин хиляди лева).

Туроператор АБАКС, удостоверение за регистрация РКК-01-6102 (издаден на 04.06.2009 г.), ЕИК 160035715, адрес на управление гр. Пловдив, ул Райко Даскалов 53, ет.2 офис 25 , телефон: 02 490 2949, email: info@abax.bg

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Предварителното записване и заплащане е препоръчително за всички екскурзии. Екскурзиите се провеждат на български език при минимум 20 туристи. Всички екскурзии могат да се заявяват и заплатят на място. Провеждането на екскурзии не се гарантира без минимум събрани туристи.

Обзорна обиколка на Париж

Включена в цената

Пешеходна и автобусна обиколка. Разглеждане на основните забележителности в Париж: Триумфалната арка – най- голямата арка в световен мащаб, Шанз-Елизе - един от централните булеварди в Париж, обявен за най- красивият булевард в света. Площад “Трокадеро” и Айфеловата кула - световноизвестния монумент и символ на френската столица, Музеят на инвалидите, мостът „Александър ІІІ“ , Големият дворец „ Большой дворец“ и Малкият дворец „Пти Пале“, площад Конкорд, катедралата „Света Богородица“ (Notre Dame de Paris) – шедьовър на готическата архитектура, Операта „Пале Гарние“.

Цената включва: транспорт и екскурзоводско обслужване на български език.

Цената не включва: разходи от личен характер.

Пешеходна екскурзия Монмартър и Катедралата Сакре Кьор (полудневна екскурзия)

45 лева / 23 лева (деца 2 – 11,99 г.)

Екскурзия до най-посещавания от парижани хълмът Монмартър. Кварталът „Монмартър“ или „кварталът на художниците“ приютява и е дом и до днес на всички известни творци – писатели, художници, от които Пабло Пикасо, Винсент Ван Гог, също така поети и певци. Тук може да се види типичната френска атмосфера сред множеството от кафенета и барове. Обиколката продължава към базиликата „Сакре Кьор“ – бялата базилика. Едно от местата, което кара всички хора да затаят дъх е градината за медитация и фонтанът, откъдето се открива прекрасна панорамна гледка към огромния град и чувството, че Париж е в краката ви е изключително и неповторимо.

Цената включва: екскурзоводско обслужване на български език.

Цената не включва: разходи от личен характер.

Триумфалната арка, Шанз Елизе и площадите Конкорд и Вандом

(полудневна екскурзия)

48 лева / 24 лева (деца 2 – 11,99 г.)

Разходка в Париж и разглеждане на известните забележителности на града в цял свят: Триумфалната Арка, разходка по Шанз Елизе, Площад Конкорд, Мадлената, площада Vendôme, градината Тюйлери, посещение на музея на парфюмите, където ще научите интересни истории за парфюмите, както и ще имате възможност да закупите такива.

Цената включва: екскурзоводско обслужване на български език.

Цената не включва: разходи от личен характер.

Посещение на двореца Лувър (полудневна екскурзия)

90 лева / 45 лева (деца 2 – 11,99 г.)

Разглеждане на основни забележителности в музея “Лувър” – Мона Лиза – Жокондата; Залата Рубенс, където ще могат да се разгледат 24 картини рисувани от Рубенс в периода от 1622 г. до 1625 г., илюстриращи най-важните моменти от живота на Мария Медич; древногръцката скулптура на Афродита или още позната, като Венера Милоска – едно от най- прочутите произведения на древногръцкото скулптурно изкуство; Сватбата в Кана – произведение на Пол Веронезе от 1553г; Коронацията на Наполеон – картина представяща коронясването на Наполеон в катедралата Нотр Дам де Пари в присъствието на папата и всички френски кардинали; Виктоар дьо Самотраки – антична гръцка скулптура, художествени произведения от Енгр и Дьолакроа; Кодът на Хамураби – най- запазеният код със закони от Античността; Клетвата на Хорациите - художествено произведение на Давид, поставило началото на нео класицизма; Салът на Медуза- една от най – известните картини от ХІХ век на френското изкуство и емблема на Романтизма; Непокорният роб - скулптура на Микеланджело от 1505 г., създадена за гробница на папата Юлий ІІ.

Цената включва: екскурзоводско обслужване на български език, входна такса.

Цената не включва: разходи от личен характер.

Двореца Версай (полудневна екскурзия)

150 лева

Обиколката започва с разглеждане на Галерията с историята на замъка, която е въведение към посещението на Версай; покоите на Луи XIV- една панорама на ХVІІ век представяща краля, кралската фамилия, двора и най-големите политически, военни и художествени събития по времето на Краля Слънце; Апартаментите на дъщерите на Луи XIV, Мраморният двор, основан и построен през 1623г., Големите апартаменти, включващи Кралските покои, Огледалната Зала и четирите зали, намиращи се до кралските покои, предназначени за Кралицата и нейните поклонени, Покоите на първородните син и дъщеря на краля, Говорещият музей, имащ за цел да представи победоносната епопея по времето на Наполеон, Galerie des Batailles – построена през 19 век по нареждането на крал Луи Филин, имаща за цел да представи исторически военни картини, изобразяващи славата и величието на френската войска и победите извоювани от френските крале.

Цената включва: транспорт, екскурзоводско обслужване на български език, входна такса.

Цената не включва: разходи от личен характер, доплащане за посещение на градините – 12 евро.

Латинския квартал и катедралата „Парижката св. Богородица“

85 лева /45 лева (деца 2-11,99 г.)

Разглеждане на Латинския квартал.Посещение на известаната готическа катедрала“Парижката Света Богородица“. Ще се разходите из красотите на квартала Сите и ще разгледате известните забележителности Парижкия университет Сорбоната ,квартала Сен-Жермен, църквата „Сен-Жермен-де-Пре”, легендарните кафенета „Ле Дьо Маго” и „Кафе де Флор”, в които се е събирала световната бохема от началото на ХХ век, църквата „Сен-Сюлпис”, Одеона, Люксембургската градина, църквата „Сент-Етиен-дю-Мон”, площада на Сорбоната.

Разходка с корабче по река Сена. Разходката продължава един час. Билет за корабче е включен в цената на екскурзията.

Цената включва: екскурзоводско обслужване на български език, входен билет за корабчето.

Цената не включва: разходи от личен характер.

ХОТЕЛ

Adagio La Défense Courbevoie 4* Superior

https://www.adagio-city.com/fr/hotel-9297-aparthotel-adagio-la-defense-courbevoie/index.shtml

Хотел Adagio La Defense Courbevoie се намира в центъра на Courbevoie.

Местоположение

Най-близките супермаркети и ресторанти се намират в търговския център Charras, на 200 метра. Обществен плувен басейн, боулинг и ледена пързалка има на 50 метра от апартхотел Adagio La Defense Courbevoie. Апартхотелът е на 10 минути с влак от гара St Lazare. На 15 минути пеша е станция Esplanade de la Défense на метрото и влаковете RER, от която има директни връзки до центъра на Париж, включително до Лувъра и булевард „Шанз-Елизе“.

Стаите

Adagio La Défense Courbevoie 4* разполага с приветливо настаняване, включващо 99 апартамента, вариращи от 2-стайни студия до 2-стайни апартаменти с възможно настаняване до 3-човека, които са напълно обзаведени и оборудвани с :

 • Сейф;
 • Телевизор;
 • Телефон;
 • Климатик;
 • Сешоар;
 • Ютия;
 • Кухненски бокс;
 • Хладилник;
 • Кът за сядане;
 • Безплатни тоалетни принадлежности;
 • Самостоятелна баня;
 • Вана или душ;
 • Трапезария;
 • Безплатен WiFi!

Всяка сутрин в трапезарията се сервира закуска на шведска маса.

На разположение на гостите има пералня и химическо чистене. На място има платен покрит собствен паркинг.

ХОТЕЛ

B&B Hotel Campanile Paris Est – Porte De Bagnolet 3* Standart

https://www.campanile.com/en/hotels/campanile-paris-est-porte-de-bagnolet

Тризвездният хотел Campanile Paris Est – Porte de Bagnolet е разположен на идеално място за почивка и е на пешеходно разстояние от метростанция Gallieni, което позволява бърз и лесен достъп до центъра на Париж.

Стаи

Хотелът Campanile Paris Est – Porte de Bagnolet разполага с капацитет от 274 стаи.

 • Безплатен WiFi;
 • Машина за чай/кафе;
 • Телевизор;
 • Телефон;
 • Сешоар;
 • Самостоятелна баня;
 • Сателитни канали;
 • Вана или душ;
 • Хавлиени кърпи.

В Хотелът

 • ресторант, който може да посрещне до 200 души;

 • бар-фоайе за отдих;

 • безплатен Wifi достъп;

 • 24 часова рецепция;

 • 6 заседателни зали, приспособими за вашите нужди;

 • охраняем подземен паркинг.

ХОТЕЛ

Hôtel ibis Paris la Défense Centre 3* Standart

https://www.accorhotels.com/fr/hotel-0771-ibis-paris-la-defense-centre/index.shtml?sourceid=1147813-30539-20992578-17526363066441cd2aa2ac5566b74b25-&merchantid=RT-PC025825-&xtor=AL-40&goto=home

Hôtel ibis Paris la Défense Centre 3*се намира в бизнес района „Дефанс“, на 10 минути с метрото от Триумфалната арка, булевард „Шанз-Елизе“ и изложбения център Porte Maillot. Предлага бар, ресторант и 2 заседателни зали. Стадион U Arena е на 2,2 км.

Стаи

От някои от стаите се открива гледка към река Сена и Айфеловата кула.

Разполагат с :

 • Душ;
 • Телевизор;
 • Климатик;
 • Сешоар;
 • Тоалетна;
 • Самостоятелна баня;
 • Отопление;
 • Налични свързани стаи;
 • Неограничен достъп за хора в инвалидни колички;
 • Безплатен WiFi!

Хотелът

 • IBIS KITCHEN RESTAURANT;

 • 24 часова рецепция;

 • Бар;

 • Допускат се домашни любимци;

 • Стаи/Услуги за хора с двигателни увреждания;

 • Пране и хим. Чистене;

 • Конферентна зала;

 • Бизнес център.

ХОТЕЛ

Hotel Paris Louis Blanc 3* Superior

https://www.hotel-paris-louis-blanc.com/fr/

Разположен в сърцето на Париж, само на 2 минути пеша от канала Сен Мартен, хотел Paris Louis Blanc предлага тераса, 24- часова рецепция и консиерж услуги. Метростанция Louis Blanc се намира срещу хотела и осигурява директна връзка до парка Buttes Chaumont.

Местоположение

Хотелът се намира на 800 м от Гар дю Нор, на 800 м от Гар дьо л’Ест и на 1,5 км от Площада на Републиката.

Стаите

Хотел Paris Louis Blanc3* разполага с 91 стаи.

Всяка от тях разполага с:

 • Безплатен WiFi!
 • Сейф;
 • Телефон;
 • Климатик;
 • Сешоар;
 • Самостоятелна баня с вана;
 • Налични свързани стаи;
 • Изглед към градина или изглед към града;
 • Хавлиени кърпи.

Хотелски услуги

 • 24 ч. Рецепция;
 • Бар в хотела;
 • Безплатен WiFi във фоайето;
 • Дискотека/нощен клуб;
 • Дом. Любимци;
 • Компютър с интернет;
 • Консиерж;
 • Конферентна зала;
 • Паркинг към хотела;
 • Сейф в хотела (рецепция);
 • WiFi във фоайето.

ПРОГРАМА

ДЕН-1 /29.11.2018 г./

Среща на Летище Варна , Терминал 2 в 06:00 ч. Директен чартърен полет с авиокомпания BAC София – Бове / Париж. Трансфер. Обзорен тур на Париж с автобус и спиране на някои от основните забележителности на френската столица, включен в цената. Настаняване в хотела.

Следобяд – свободно време или полудневна екскурзия по желание:

Пешеходна екскурзия – Триумфалната Арка, разходка по Шанз Елизе, Площад Конкорд, Мадлената, площада Vendôme, градината Тюйлери, посещение на музея на парфюмите, където ще научите интересни истории за парфюмите, както и имате възможност да закупите. (Необходимо е ползването на градски транспорт).

ДЕН-2 /30.11.2018 г./

Закуска. Свободно време или екскурзии по желание:

Сутринта – Пешеходна екскурзия Монмартър и Катедралата Сакре Кьор. (Необходимо е ползването на градски транспорт).

 • Следобяд – Посещение на музея Лувър с екскурзовод на български език. (Необходимо е ползването на градски транспорт).Нощувка.

ДЕН-3 /01.12.2018 г./

Закуска. Свободно време или екскурзии по желание:

 • Сутринта – Двореца Версай с екскурзовод на български език.

Свободно време. Нощувка.

ДЕН-4 /02.12.2018 г./

 • Закуска. Свободно време или екскрузия по желание:

 • Сутринта- Латинския квартал, Катедралата „Парижката Света Богородица“ , остров Сите и разходка с корабче по река Сена. (Необходимо е ползването на градски транспорт). Трансфер от хотел до летището в Бове за директен чартърен полет до Варна с авиокомпания Bulgarian Air Charter. Продължителност на трансфер- около 1 час и 30 минути. Пристигане в България, летище Варна.Paris 2 Paris 3 city-1850805_1920 Paris 1
arc-de-triomphe-1283422_1920 champs-elysees-2407839_1920 Abax_Paris_2 Abax_Paris_3