Home » Неапол и Бари » Нова година в Неапол и Бари – хотели 4*

Нова година в Неапол и Бари – хотели 4*

Цени Програма Допълнителни екскурзии Хотели Новогодишни менюта Резервирай (тур. агенции)

Нова година в Неапол и Бари

6 дни/5 нощувки

Изтеглете от  по-долу:

 

LAST MINUTE PROMO – последни места

 

Цените са на човек в ЛЕВА, с включени летищни такси

Период

Човек в двойна

3-ти възрастен

Единична стая

Дете от 2 до 10.99 г

27.12-01.01

590

590

890

590

 

Цената включва:

 • Самолетен билет София – Неапол с авиокомпания Wizz air;
 • Самолетен билет Бари – София с авиокомпания Wizz air;
 • Летищни такси;
 • 3 нощувки със закуски в хотел Palazzo Esedra 4* в Неапол;
 • 2 нощувки със закуски в хотел Palace Bari 4* в Бари;
 • Трансфер летище – хотел – летище;
 • Трансфер Неапол – Бари;
 • Обзорна екскурзия на Неапол с екскурзовод на български език;
 • Обзорна екскурзия на Бари с екскурзовод на български език;
 • Посещение на закъка „Кастел дел Монте“ с включена входна такса;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;
 • Представител на туроператора за целия престой.

Цената не включва:

 • Новогодишна вечеря – по желание;
 • Чекиран багаж до 32 кг – 140 лв. за двете посоки за 1 бр.;
 • Голям салонен багаж в самолета – 54 лв. за двете посоки за 1 бр., към 01.06.2015 г.;
 • Екскурзия Помпей – 88 лв за възрастен / 44 лв за дете с включени входни такси;
 • Екскурзия Амалфи и Соренто – 108 лв за възрастен / 54 лв за дете;
 • Екскурзия до Алберобело74 лв за възрастен / 37 лв за дете;
 • Екскурзия до Лече – 108 лв за възрастен / 54 лв за дете;
 • Новогодишна вечеря – вижте нашите предложения;
 • Туристическа такса в Неапол, която се заплаща индивидуално от всеки турист на рецепцията – 3 евро на турист/вечер;
 • Туристическа такса в Бари, която се заплаща индивидуално от всеки турист на рецепцията – 2 евро на турист/вечер;
 • Лични разходи;

Полетно разписание:

София – Неапол / 27.12 / 20:25 – 21:05

Бари – София /01.01 / 21:10 – 23:25

Минимален брой: Полета и стаите са гарантирани

Резервации:

Депозит при записване: 300 лв + име и фамилия на туристите на латиница

Доплащане: до 04.12.2015г + данни на туристите за медицинска застраховка

Анулации:

До 04.12.2015г неустойката при анулация е 300 лв

След 04.12.2015г неустойката е пълната сума

Забележка: Туроператорът си запазва правото да промени поредността на провеждане на екскурзиите и / или полетното разписание.

ПРОГРАМА

ДЕН-1 / 27.12

Полет за Неапол. Излита от София в 20:25. Каца в Неапол в 21.05. Трансфер до хотела. Нощувка.

ДЕН-2 / 28.12

Закуска.

 • Панорамна обиколка на Неапол с професионален екскурзовод на български език (включена в цената) – град с история на повече от 2700 години, микс от различни епохи и култури, красиво разположен в Неаполитанския залив, с невероятна панорама към огнедишащия Везувий.
 • Свободно време или Екскурзия до Помпей (ЮНЕСКО) – Разглеждане на античния Помпей – възкръсналият град в подножието на Везувий, погребан в резултат от изригването на вулкана през 79 г.

ДЕН-3 / 29.12

Закуска. Свободно време или

 • Eкскурзия по желание Амалфи и Сорентопешеходна обиколка на Соренто, едно от най-очарователните градчета в Италия, разположено на върха на един полуостров с незабравима гледка към Неаполитанския залив и Везувий. Около обяд отпътуване за Амалфи – живописен морски курортен град в област Кампания на провинция Салерно – Градът покровителстван от Сант’Андреа Апостоло, един от дванадесетте апостола, който тръгва след Христа.

ДЕН-4 / 30.12

Закуска. Отпътуване за Бари, столицата на регион Пулия.

 • По пътя разглеждане на Кастел дел Монте (ЮНЕСКО)уникален образец на средновековна военна архитектура, в която са съчетани елементи на класическата античност, ислямския Изток и северноевропейската цистерцианска готика.
 • Обзорна екскурзия на Бари – посещение на стария град. Там се намират всички известни забележителностти, а плетеницата от улици и пресечки носят свой особен дух.

ДЕН-5 / 31.12

 • Закуска. Свободно време или Екскурзия по желание: Леченаречен „Флоренция на Пулия” и известен с бароковата си архитектура. Според легендата градът е известен още от времето на Троянската война, когато е носил името Сибар.

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!

ДЕН-6 / 01.01

Закуска. Свободно време или

 • Екскурзия по желание: Алберобело (ЮНЕСКО) – посещение на приказната столица на трулите. Алберобело е град с толкова особено обаяние, че е трудно да си спомните в коя страна сте или на коя планета се намирате.

Трансфер до летището за полет Бари – София. Излита от Бари в 21:10. Каца в София 23:25.

Допълнителни екскурзии

Предварителното записване и заплащане е препоръчително за всички екскурзии. Екскурзиите се провеждат на български език при минимум 20 туриста. Всички екскурзии могат да се заявяват и заплатят на място. Провеждането на екскурзии не се гарантира без минимум събрани туристи.

Неапол

Включена в цената

Град с история на повече от 2700 години, микс от различни епохи и култури, красиво разположен в Неаполитанския залив, с невероятна панорама към огнедишащия Везувий. Панорамна обиколка с местен екскурзовод на града по маршрута – крайбрежието, Кралският дворец, построен през 17 век за испанските вицекрале; галерия “Умберто I”, операта “Сан Карло”, която в продължение на два века е била център за любителите на музиката в Европа, пл. Плебишито.

Цената включва: транспорт и местен екскурзовод на български език.

Помпей – ЮНЕСКО

88 лева / 44 лева (деца 2 – 12г)

Разглеждане на античния Помпей – възкръсналият град в подножието на Везувий, погребан в резултат от изригването на вулкана през 79 г.: Римският форум – център на обществения и политически живот, домовете на помпейските благородници, “Къщите на любовта”.  Нощувка.

Цената включва: транспорт, входна такса и местен екскурзовод на български език

Амалфи и Соренто

108 лева / 54 лева (деца 2 – 12г)

Отпътуване рано сутринта за Соренто – пешеходна обиколка на Соренто, едно от най-очарователните градчета в Италия, разположено на върха на един полуостров с незабравима гледка към Неаполитанския залив и Везувий. Пешеходна обиколка на града, църквата Св. Антонино, рибарското селище Марина Гранде, панорамната площадка в градската градина.Свободно време за самостоятелно разглеждане на града. Интерес за посетителите на града представляват също така и централният площад Пиаца Тасо, Катедралата, датираща от 14 век, манастирът Сан Франциско, римските руини, както и двете пристанища – Марина Гранде и Марина Пикола. Няма как да се пропусне и централната търговска улица Сан Цезаро.

Около обяд отпътуване за Амалфи – живописен морски курортен град в област Кампания на провинция Салерно – Градът покровителстван от Сант’Андреа Апостоло, един от дванадесетте апостола, който тръгва след Христа. Разглеждане на катедралата Св. Андрей от IX век. ,чиято фасада е декорирана с модерна мозайка на Доменико Морели. Време за снимки.

Цената включва: транспорт и местен екскурзовод на български език

Кастел дел Монте - ЮНЕСКО

Включена в цената

Построен е през 13 век от императора на Свещената римска империя Фридрих II в периода между 1240 и 1250. Той е уникален образец на средновековна военна архитектура, в която са съчетани елементи на класическата античност, ислямския Изток и северноевропейската цистерцианска готика.

Цената включва: транспорт, входна такса и местен екскурзовод на български език

Обзорна екскурзия на Бари

Включена в цената

Бари е бил римски град, по-късно Византийски, а през 1071 г. е завладян от норманите. От 1324 г. е независим град до 1558 г., когато е присъединен към Неаполитанското кралство. Посещение на стария град. Там се намират всички известни забележителностти, а плетеницата от улици и пресечки носят свой особен дух. Катедралата Св. Савин е построена в края на ХІІ в. Тя е построена в Романски стил. През ХVІІІ в. интериорът и фасадата на Катедралата Св. Савин са променени в Бароков стил. Базилика Св. Никола е осветена през 1087 г., но остава незавършена до 1197 г. Тя е едно от най-големите постижения на Романската архитектура в Пулия. В базилика Св. Никола интерес представялват картината „Богородица със светци” на Виварини от 1476 г., гробницата на Бона Сфорца, съпругата на Сигизмунд ІІ от Полша и последна дукеса на Бари (1558 г.) и мраморен епископски трон. В църквата се пазят и мощите на Св.Николай – закрилник на моряците, затворниците и децата.

Цената включва: транспорт и местен екскурзовод на български език

Лече

108 лева / 54 лева (деца 2 – 12г)

Наречен „Флоренция на Пулия, градът е известен с бароковата си архитектура. Според легендата градът е известен още от времето на Троянската война, когато е носил името Сибар. Пешеходна разходка в града: Катедралата; Епископски дворец; Църква Св.Йоан Кръстител; Дворецът Седжо; Църква Богородица на Благодатта; Градска крепост; Църква Свети кръст; Дворецът на управата; Църква Св.Ангел; Църква Св.Клара; Областния музей; Църква Св.св. Никола и Катлад; Римски амфитеатър.

Цената включва: транспорт и местен екскурзовод на български език

Алберобело (ЮНЕСКО)

74 лева / 37 лева (деца 2 – 12г

Посещение на приказната столица на трулите. Алберобело е град с толкова особено обаяние, че е трудно да си спомните в коя страна сте или на коя планета се намирате. Столицата на Трулите ви пренася в детска книжка с приказки. Трулите са малки бели къщички с конусовидни покриви от варовик. Градени без всякаква спойка, те наподобяват по форма ескимоските иглу. В близост до главния площад се намира църквата „Санта Лучия” , както и градския музей „Територио”. Музеят ще ви изуми, защото той е направен от 10 трули обединени в една. В музея ще видите историята на създаването на трулите и как хората са живеели в тях в миналото. Алберобело има и други по-малки музей, които обаче се използват от туристите да си закупуват сувенири. Някой от по-интересните от тях са: Музея на виното и музея на зехтина.

Цената включва: транспорт и местен екскурзовод на български език

ХОТЕЛИ

Palazzo Esedra 4*

http://www.palazzoesedra.it/en

Хотелът

Palazzo Estedra 4* предлага комфортно и топло настаняване на своите гости, с перфектно обслужване. Той заема сграда с голямо архитектурно значение, проектирана от архитект Марсело Канино. Широките пространства, модерния и функционален дизайн прави Palazzo Estedra 4* перфектният избор, за да се насладите на красивия Неапол. Хотелът ще задоволи всички нужди и очаквания, дори на най- претенциозните клиенти, търсещи приятен хотел при добри условия.

Местоположение

Palazzo Estedra 4* е разположен на входа на изложбения център Mostra d’Oltreme Naples’, намиращ се в сърцето на панаирния и конгресен център. Той е на близки пешеходни разтояния до техническия университет в Неапол, CRN National Research Council Istituto Motori, Teatro Mediterraneo и градския стадион. В близост се намират и гара Campi Flegrei, две метростанции и автобусна спирка, които го свързват с идеалния център.

Стаите

Хотелът разполага със 106 стаи от 4 категории. Хотелът предлага на своите гости настаняване в самостоятелна стаи, двойни стаи, супериор стаи и малки апартаменти. Всички стаи разполагат с красиви мебели и стени, тапицирани с италиански плат.

Стаите разполагат с:

 • LCD TV
 • мини- бар
 • сейф
 • баня с душ и тоалетна
 • пълен комплект от продукти с грижа за здравето

Удобства и услуги

Освен със модерния си дизайн и обзавеждане, хотелът разполага с ресторант “BarBistrot”, безплатен интернет в общите помещения, и безплатен паркинг в хотела.

Ресторант

Ресторант „BarBistrot“ е с модерен дизайн, с великолепни стенни лампи, лъскав бар и местната традиционна кухня са ключовите съставни части на Esedra BarBistrot. През деня, той е идеалното място за работа, срещи или просто да починете от градския шум. През ноща е перфектното място да отпочинете от динамичния неаполитански ден. Вкусни предястия, плата и вечерно меню перфектно се съчетава с набора от международни напитки и коктейли и селектирани регионални вина.

Конферентна зала

Местоположението на хотела, красивата историческа сграда и опитния персонал правят Palazzo Esedra 4* идеално място за успешно осъществяване на вашите събития. Невероятната бална зала Affreschi , украсена с невероятни фрески от Емилион Ноте и Франко Гироси, е уникално място за провежданене само на на бизнес срещи и частни приеми, но и за официални приеми.

 

Palazzo_Esedra_Napoli_2 Palazzo_Esedra_Napoli_3 Palazzo_Esedra_Napoli_16 Bari_1

Palace Bari 4*

http://www.palacehotelbari.com/

Хотелът

Хотелът е разположен на централната улица Via Lombardi, в близост до крайбрежието на града. Стаите са обзашедени със старинни мебели, съчетани с модерно изкуство.

Хотелът има два ресторанта и един бар. Ресторант Terrazza Murat предлага специалитети и за най-изисканите вкусове. Ресторанта е разположен в градината на покрива и открива прекрасна гледка към стария град.

Хотелът предлага няколко заседателни зали с модерно оборудване и пригодени за семинари и конференции. За желаещите да спортуват, хотелът предоставя зала за фитнес.

Стаите

Всички 195 стаи имат:

 • Климатик
 • телевизор
 • Wi-Fi интернет – безплатен
 • Сателитни канали

Удобства в хотела

Хотелът предлага богат избор от услуги, които спомагат за един приятен престой:

 • Рум-сървиз
 • Трансфери
 • Обменно бюро
 • Туристическо бюро
 • Помещение за съхранение на багажа
 • Пералня
 • Химическо чистене
 • Конферентна зала
 • Бизнес център

Palace_hotel_bari_1 Palace_hotel_bari_7 Palace_hotel_bari_16 Palace_hotel_bari_20

 

НЕАПОЛ И БАРИ

Новогодишни менюта

Ресторант Piccinni 28

http://www.piccinni28.com/

Начало на Новогодишната програма в 20:00 часа с жива музика и танци след полунощ!

Цена: 176 лв. за възрастен 88 лв. за дете

Меню за възрастни

Предястия: Задушени сьомга; аспержи със зехтин екстравърджин; шунка и мед; моцарела от провинция Мурджия гарнирана с ряпа; скариди с елда; песто сос (направен от бадеми), домати.

Основно: Печено агнешко с трюфел, меко италианско сирене и тъмно черен ориз; Треска (сварена на ниска температура) подправена с шафран и картофен чипс.

Десерт: Червени боровинки и топъл кейк с течен бял шоколад; типична италианска торта Панетоне.

По италианска традиция: наденичка и леща.

Напитки: Вино, шанпанско, безалкохолни напитки.

Меню за деца (2 - 11.99 г)

Предястие: Шунка и моцарела от провинция Мурджия с гарнитура от картофен чипс; предястие със сос (домати, босилек и пармезан).

Основно: Котлет от говеждо с картофени топчета.

Десерт: Торта с шам-фъстък и сладък сметанов мус; типична италианска торта Панетоне.

Напитки: Безалкохолни напитки.

Ресторант Opera

Цена: 175 лв. За възрастен. 99 лв за дете (2-11.99 г)

Меню за възрастен

Аперитив: коктейл от Кампари, тартини с различен вкус и стриди в лед

Предястие: сьомга със сос тартар, горчица и раци в сладко чили

Основни ястия: Тестено гнездо с рагу от доматки пакино и кралски омари; тортело от биволско с крем от кестени и було от трюфели; филе от риба Зубан върху коричка от шам фъстък с картофено биние /мекица/ и крем от цвекло

Десерт: Тропически плодове с крем дзабайоне /крем от жълтък, захар и сладко вино/

Преди полунощ традиционното Котекино /варено свинско в чревце/ с леща от Кастелучо.

Шампанско и наздраве

Музика на живо, пиано бар и танци.

Меню за дете (2- 11.99 г)

Аперитив: Прошуо и сирене Моцарела

Първо основно: Паста с домати

Основно ястие: Котлет с пържени картофки

Десерт: Плодове, десерт

Безалкохолна напитка

 

 

 

  

Naples_2 naples-italy-1