Home » Обща » Нова Година в Бари

Нова Година в Бари

Цени Програма Допълнителни екскурзии Описание на хотелите Новогодишно меню Карта Резервирай (тур. агенции)

Нова Година в Бари

30.12 – 03.01.2017 г.

 

Гарантирана дата на тръгване. Обслужване на български език.

Изтеглете от  по-долу:

5 дни / 4 нощувки

 

Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая, с включени летищни такси.

 

Хотел

Човек в двойна

3-ти възрастен

Единична стая

Дете 2-10.99г в стая с 2 възрастни

 

 

The Nicolaus 4*

STOP

STOP

STOP

STOP

*Boston 3*ПРОМО

560

560

970

560

Boston 3*

790

720

1020

660

*Palace Bari 4* ПРОМО

680

680

1220

680

Palace Bari 4*

920

920

1260

870

Цената е в ЛЕВА, на човек и включва:*Стаите са разположени на по-нисък етаж.

 • Самолетен билет София – Бари – София с директен чартърен полет на авиокомпания Mistral Air;
 • Летищни такси.;
 • 4 нощувки със закуски в съответния хотел;
 • Обзорен тур на Бари с професионален екскурзовод на български език;
 • Трансфер летище – хотел – хотел;
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро;
 • Представител от България по време на пътуването.

В цената не е включено:

 • Новогодишна вечеря – 180 лв. за възрастен / 110 лв. за дете (2 – 11.99г.) (заявява се и се заплаща от България);
 • Екскурзия до Лече – 92 лв. за възрастен / 46 лв. за деца до 10.99 години;
 • Екскурзия до Мартина Франка – 80 лв. за възрастен / 40 лв. за деца до 10.99 години;
 • Екскурзия до Алберобело и Остуни 88 лв за възрастен / 44 лв за деца до 10.99 години;
 • Екскурзия до Матера 88 лв за възрастен / 44 лв за деца до 10.99 години;
 • Увеличение на летищни или горивни такси – ако има такова се заплаща задължително;
 • Входни такси и билети за други музеи, обекти, прояви, посещавани по желание;
 • Лични разходи.

Резервации:

Депозит при записване: 300 лв + име и фамилия на туристите на латиница.

Доплащане: до 05.12.2016 г. + данни на туристите за медицинска застраховка.

Условия за анулация:

До 05.12.2016 г. – неустойката при анулация – 300 лв.

След 05.12.2016 г. – 100% от сумата на резервацията.

Полетно разписание: Превозвач – Mistral Air

София – Бари / 30.12 / 11:25 – 11:45

Бари – София / 03.01 / 17:35 – 19:50

Минимален брой: Полета и стаите са гарантирани.

Забележка: Туроператорът си запазва правото да прави промени в поредността на провеждане на екскурзиите и / или полетното разписание.

ПРОГРАМА

ДЕН-1/ 30.12.2016 г.

Събиране на летище София за полет до Бари. Кацане във Бари. Туристическа програма в Бари, включена в цената – пристанищен и областен град, с екскурзовод на български език. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка

ДЕН-2/ 31.12.2016 г.

Закуска. Свободно време в Бари или възможност за допълнителна екскурзия до Лече с екскурзовод на български език – наречен „Флоренция на Пулия“ и известен с бароковата си архитектура.

Посрещане на Нова Година. Нощувка.

ДЕН-3/ 01.01.2017 г.

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА! Закуска. Свободно време в Бари или по желание възможност за допълнителна екскурзия до Мартинка Франка – типичният за Италия старинен град е прекрасен пример за бароковото изкуство. Нощувка.

ДЕН-4/ 02.01.2017 г.

Закуска. Свободно време в Бари или по желание възможност за допълнителна екскурзия до Алберобело и Остуни с екскурзовод на български език. Алберобело е град с толкова особено обаяние, че е трудно да си спомните в коя страна сте или на коя планета се намирате. Отпътуване от Алберобело за Остуни, още познат, като „Белият град“. Нощувка.

ДЕН-5/ 03.01.2017 г.

Закуска. Свободно време в Бари или по желание възможност за допълнителна екскурзия до Матера с екскурзовод на български език – мъртвият град, известен в целия свят като естествен декор на много филми.

Напускане на хотела. Трансфер до летището. Полет за София в 17:35. Кацане в София в 19:50.

Допълнителни екскурзии

Предварителното записване и заплащане е препоръчително за всички екскурзии. Екскурзиите се провеждат на български език при минимум 25 туриста. Всички екскурзии могат да се заявяват и заплатят на място. Провеждането на екскурзии не се гарантира без минимум събрани туристи.

Обзорна екскурзи на Бари с екскурзовод на български език – включена в цената.

Бари е бил римски град, по-късно Византийски, а през 1071 г. е завладян от норманите. От 1324 г. е независим град до 1558 г, когато е присъединен към Неаполитанското кралство. Посещение на стария град. Там се намират всички известни забележителностти, а плетеницата от улици и пресечки носят свой особен дух. Катедралата Св. Савин е построена в края на ХІІ в. Тя е построена в Романски стил. През ХVІІІ в. интериорът и фасадата на Катедралата Св. Савин са променени в Бароков стил. Базилика Св. Никола е осветена през 1087 г., но остава незавършена до 1197 г. Тя е едно от най-големите постижения на Романската архитектура в Пулия. В базилика Св. Никола интерес представялват картината „Богородица със светци” на Виварини от 1476 г., гробницата на Бона Сфорца, съпругата на Сигизмунд ІІ от Полша и последна дукеса на Бари (1558 г.) и мраморен епископски трон. В църквата се пазят и мощите на Св.Николай – закрилник на моряците, затворниците и децата.

Цената включва: транспорт и местен екскурзовод на български език

Лече

92 лева / 46 лева (деца 2 – 10.99г)

Наречен „Флоренция на Пулия, градът е известен с бароковата си архитектура. Според легендата градът е известен още от времето на Троянската война, когато е носил името Сибар. Пешеходна разходка в града: Катедралата; Епископски дворец; Църква Св.Йоан Кръстител; Дворецът Седжо; Църква Богородица на Благодатта; Градска крепост; Църква Свети кръст; Дворецът на управата; Църква Св.Ангел; Църква Св.Клара; Областния музей; Църква Св.св. Никола и Катлад; Римски амфитеатър.

Цената включва: транспорт и местен екскурзовод на български език

Мартина Франка

80 лева / 40 лева (деца 2 – 12г)

След закуска отпътува за посещение на Мартина Франка. Елегантен град, намиращ се в пленителната долина Итрия. От 1975 година градът е домакин на годишният летен фестивал Festival Della Valle d’Itria”. Типичният старинен град е прекрасен пример за бароковото изкуство със своите малки алеи, бели тесни улички, дворци и величествени монументални църкви. Пиаца Рома е най-голямото открито пространство в стария град с огромна зелена градина в триъгълна форма, от която се открива неповторима гледка към замъка от ХVІІ век. Палацо Дукале – дом на зашеметяващи картини от Късния Барок. В гарда ще имате възможност да разгледате: Стария град, дворецът Палацо Дукале и Катедралата Св. Мартин. В цената е включена дегустация на местни деликатеси от месо и вина.

Цената включва: транспорт, входна такса и местен екскурзовод на български език

Алберобело и Остуни

88 лева / 44 лева (деца 2 – 10.99г)

Отпътуване за Алберобело, приказната столица на трулите. Алберобело е град с толкова особено обаяние, че е трудно да си спомните в коя страна сте или на коя планета се намирате. Столицата на Трулите ви пренася в детска книжка с приказки. Трулите са малки бели къщички с конусовидни покриви от варовик. Градени без всякаква спойка, те наподобяват по форма ескимоските иглу. В близост до главния площад се намира църквата „Санта Лучия”, както и градския музей „Територио”. Музеят ще ви изуми, защото той е направен от 10 трули обединени в една. В музея ще видите историята на създаването на трулите и как хората са живеели в тях в миналото. Свободно време. Отпътуване за Остуни – „Белият Град” и пешеходна разходка в града.

Цената включва: транспорт и местен екскурзовод на български език

Матера

88 лева / 44 лева (деца 2 – 10.99г)

Мъртвият град, известна в целия свят като естесвен декор на много филми. Матера е уникално селище, разположено в провинция Базиликата. Началото си води от времето на Палеолита. По това време древните му жители заселват естествените пещери в каньона на река Гравина. Векове наред разширяват жилищата си като дълбаят навътре в скалата или изграждат каменни предверия за амфитеатрално разположените си убежища. Условията на живот в т.н. САСИ не се променят съществено през вековете и в началото на 50-те италиянски интелектуалци апелират за правителствена намеса. С държавно финансиране на живеещите в пещерите са предоставени съвременни жилища. Античната част на града остава необитаема и хората я наричат „Мъртвият град“. Това продължава докато киното не започва да се интересува от Матера. Естественият „декор“ е използван от световно известни режисьори като Пиер Паоло Пазолини, братя Тавиани, Лукино Висконти, Мел Гибсън. Филмите им, особено най-популярните „Евангелие по Матея“ и „Страстите Христови“, преоткриват Матера за широката публика. Не закъснява и признанието на ЮНЕСКО – градът е обявен за обект на световното културно наследство. Повишеният интерес провокира преоценка на потенциала на Матера като туристическа дестинация. С по-сериозно финансиране изоставените някога саси днес заживяват отново. Този път като магазини, ресторанти, енотеки, дори и като луксозни хотели. Инвеститорските амбиции не променят външния им вид и самобитните каменни творения запазват неповторимия си архитектурен облик. Заедно с Пловдив, Матера е обявен за Европейска столица на културата през 2019 г.. Цената включва: транспорт и местен екскурзовод на български език

ХОТЕЛИ

Boston Bari 3*

http://www.bostonbari.it/

Хотелът

Хотелът е разполовен между историческия център на града и бизнес зоната на Бари. Хотелът е достъпен и има удобни връзки с летището, гарата и пристанището на града. Хотелът е на пешеходно разстояние от търговската част на града. В близост до него могат да се открият ресторанти, заведения и кафета.

Стаите

Всички 195 стаи имат:

 • Климатик

 • телевизор

 • Wi-Fi интернет – безплатен

 • Сателитни канали

Удобства в хотела

Хотелът предлага богат избор от услуги, които спомагат за един приятен престой:

 • Рум-сървиз

 • Трансфери

 • Обменно бюро

 • Туристическо бюро

 • Помещение за съхранение на багажа

 • Пералня

 • Химическо чистене

 • Конферентна зала

 • Бизнес център

Boston_Bari_2 Boston_Bari_6 Boston_Bari_5 Bari_1

The Nicolaus 4*

http://www.thenicolaushotel.com/en/

Местоположение

Хотелът е разположев в жилищна зона Poggiofranco. За по-малко от 10 минути с кола, Вашите клиенти ще имат възможност да достигнат до гарата и центъра на град Бари, а на пешеходно разстояние се намират Двореца Норман и Консерваторията на Николо Пичини.

Хотел

The Nicolaus 4* е пример за отлично гостоприемство. Всички 14 етажа са посещавани от хилади гости, организирани са множество бизнес срещи и много събития са отпразнувани в залите на хотела.

Стаи

Хотелът предлага на своите гасти спокойствие и комфорт в 174 елегантни, модерни и неповторими стаи за непушачи. Средния размер на стаите е 18 m². Всички са оборудвани с:

 • климатик;
 • баня с душ кабина;
 • работно бюро;
 • телевизор със сателитни и предплатени програми;
 • 10 Sky канала;
 • 2 безплатни води в стаята.

Безплатни чехли и тоалетни принадлежности във всяка стая, безплатна хавлия във

всички бизнес стаи, джуниър апартаменти и апартаменти

Неспресо кафе машина във всеки джуниър апартамент и апартаменти

Голяма част от стаите разполагат и с балкон.

Ресторант

Хотелът разполага с два ресторанта. The Roof се намира на 14-тия етаж и предлага градина на покрива, висококачествена кухня и организиране на частни мероприятия и банкети. Ресторант Seasons е специализиран в смесица от италиански специалитети и регионални ястия от Пулия.

Закуската се сервира в ресторанта от 6:30 до 10:30 ч.

Nicolaus хотел предлага най-добрата закуска на града. Вкусът на кроасаните прясно извадени от фурната, гостоприемството на сервитьорите и свежите продукти са част от менюто всяка сутрин.

Сервира се солена и сладка континентална закуска, за да се отговори на вкусовете и нуждите на всеки гост.

Удобства и услуги:

 • безплатен Wi-fi в целия хотел;
 • вътрешен басейн;
 • фитнес салон;
 • Спа;
 • частен паркинг;
 • безплатни колела;
 • услуги за пренос на багаж;
 • зона с безплатни компютри за сърфиране и работа;
 • безплатен Wi-Fi принтер разположен във фоайето;
 • пране.

ABAX_The_Nicolaus_1 ABAX_The_Nicolaus_8 ABAX_The_Nicolaus_18 ABAX_The_Nicolaus_28

Palace Bari 4*

http://www.palacehotelbari.com/

Хотелът

Хотелът е разположен на централната улица Via Lombardi, в близост до крайбрежието на града. Стаите са обзашедени със старинни мебели, съчетани с модерно изкуство.

Хотелът има два ресторанта и един бар. Ресторант Terrazza Murat предлага специалитети и за най-изисканите вкусове. Ресторанта е разположен в градината на покрива и открива прекрасна гледка към стария град.

Хотелът предлага няколко заседателни зали с модерно оборудване и пригодени за семинари и конференции. За желаещите да спортуват, хотелът предоставя зала за фитнес.

Стаите

Всички 69 стаи са обзаведени стилно:

 • Климатик

 • телевизор

 • Мини бар

 • Сателитни канали

Удобства в хотела

Хотелът предлага богат избор от услуги, които спомагат за един приятен престой:

 • Рум-сървиз

 • Безплатен интернет

 • Обменно бюро

 • Помещение за съхранение на багажа

 • Пералня

 • Химическо чистене

 • Конферентна зала

 • Бизнес център

Palace_hotel_bari_1 Palace_hotel_bari_7 Palace_hotel_bari_16 Palace_hotel_bari_25

 

 

БАРИ

Новогодишно меню

Ресторант Opera

Цена: 180 лв. за възрастен и 110 лв. за дете (2-11.99 г)

Меню за възрастен

Аперитив: коктейл от Кампари, тартини с различен вкус и стриди в лед.

Предястие: сьомга със сос Тартар, горчица и раци в сладко чили

Основни ястия: тестено гнездо с рагу от домати Пакино и кралски омари; тортело от биволско с крем от кестени и було от трюфели; филе от риба Зубан върху коричка от шам фъстък с картофено биние /мекица/ и крем от цвекло

Десерт: тропически плодове с крем Дзабайоне /крем от жълтък, захар и сладко вино/

Преди полунощ: традиционното Котекино /варено свинско в чревце/ с леща от Кастелучо.

Шампанско за наздраве.

Музика на живо, пиано бар и танци.

Детско меню (2- 11.99 г)

Аперитив: прошуто и сирене „Моцарела“

Първо основно: паста „Орекиете“ с доматен сос

Основно ястие: котлет с гарнитура от картофи

Десерт: плодове, десерт

Безалкохолна напитка

Il Sottosopra

 

Меню за възрастен

Цена: 116 лв. за възрастен

 

Аперитив за добре дошли: Пенливо вино Просеко от Valdobbiadene

Ордьовър: Волован (запечено многолистно тесто с пълнеж); Запечени мезета на скара

Предястия: Дива сьомга с препечен хляб и масло, коктейл скариди в сос Aurora, зеленчуков пай със сух колбас (Cappocollo от Мартина Франка), fagottinodi (тарталета от запечени кори с рикота и манатарки).

Първи: Паста (Paccheri) с кралски скариди и чери домати от град Savelletri

Малки ньоки Norcina с тиквички и сушени домати

Основни: Филе от лаврак върху мантия от ябълки

Чипс с хрупкави адриатически скариди

Колбас и леща с крутони

Десерт: Плодове асорти в стил Bellavista; Крем Chantilly с горски плодове

Напитки: Panettone и пенливо вино Спуманте; Вино с контролиран произход, минерална вода

Детско меню (от 2 г. до 11.99 г.)

Цена: 88 лв. за възрастен

Вкусни ордьври: прошуто, моцарела, панцеротини, sgagliozze (запържен качамак), popizze (запеканки)

Предястие: Паста (орекете на фурна)

Основно: Виенски шницел, пържени картофи

Десерт: Плодове и ПанетонеBari_1 Bari_Alberobello Abax_Bari_1